Wie is Hester uitgebreid

Voor het geval je nog iets meer over mij wilt weten, hieronder nog wat informatie.

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Gestudeerd heb ik aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vond het niet moeilijk dus ik deed twee studies: rechten en bestuurskunde. Werken bij de overheid lag daarna voor de hand en dat heb ik meer dan tien jaar met veel plezier gedaan. Op een gegeven moment kwamen er kindjes. Het was druk, het was zwaar, het was soms een chaos maar het was toch ook erg leuk. Toen gooide een ziekte roet in het eten. Na een zeer moeizame periode krabbelde ik weer op. Ik kreeg weer orde en overzicht, weer greep op mijn leven.

Ik hoorde van anderen hoe ze worstelden met dezelfde dingen. Mannen en vrouwen die het ook boven het hoofd groeide. De trucs en handigheidjes die ik had ontdekt voor mijn eigen leven, bleken voor hen eyeopeners.

Ik werd vrijwilliger bij Humanitas. Luisterde, gaf voorzichtig en respectvol raad. Wat heerlijk om echt een verschil te maken! Concrete hulp bieden. Goed luisteren. Zien hoe mensen in korte tijd veranderen als ze weer het gevoel krijgen zelf aan het roer te staan.

Na een tijdje wist ik: hier wil ik mijn werk van maken. Met mijn oorspronkelijke werk als jurist en bestuurskundige heeft het niet veel raakvlakken maar wat geniet ik er van.

In 2009 ben ik Hesterhelpt begonnen. Dank aan alle klanten die me in de afgelopen jaren hun vertrouwen hebben geschonken! Ik heb er van genoten. Wil je weten hoe anderen mijn werk beoordelen? Klik dan hier voor organizing of hier voor coaching.

Met ervaring kwam de behoefte aan meer. Ik wilde echt leren coachen. Ik wilde ook iets te bieden hebben aan klanten die meer nodig hebben dan een luisterend oor, goede raad en praktische hulp.

In september 2014 heb ik me ingeschreven voor de Coachtraining van het MMSworldwide-institute. Een hele pittige trainig van 220 uur in 3 maanden! Wat ben ik blij dat ik deze opleiding heb gevolgd en trots dat ik hem met goed resultaat heb afgerond. Nu durf ik te zeggen: “Ik kan coachen, kom maar op!”

Om te laten zien dat ik mijn vak serieus neem heb ik me laten certificeren door de  ICF. ICF staat voor International Coach Federation en is een keurmerk voor coaches. Als je in zee gaat met een ICF-gecerticifeerde coach weet je dat je coach tenminste honderd uur ervaring heeft, een opleiding heeft gedaan, een examen heeft afgelegd en op een respectvolle manier met je zal omgaan. Op deze pagina leg ik daar meer over uit.

Ik hoop dat we kennis zullen maken! Terug naar de contactpagina om een afspraak te maken.