Het is best spannend om een afspraak te maken.

jongetjes300

Is het eng of spannend?

Misschien vind je het eng om de afspraak te maken. Misschien vind je het moeilijk om de eerste keer te komen. Maar daarna is dat over, dat beloof ik je. Als jij het aan het eind van de eerste sessie nog steeds moeilijk en eng vindt, heb ik mijn werk niet goed gedaan.

Mijn eigen eerste stap

Zeker als je nog nooit een coachgesprek gehad hebt, kun je je afvragen of je er wel iets aan zult hebben en of het zijn geld wel waard is. Het antwoord is natuurlijk: ja!

Het is niet gek dat je jezelf deze vragen stelt. Ik herken ze helemaal.

Mag ik je een klein verhaaltje vertellen over hoe ik zo’n 10 jaar geleden bij een coach terecht kwam? Ik zat vast in werk en gezin en “wat wil ik nou eigenlijk?“ Mijn toenmalige baas zag dat en zei: “ik ken een goede coach die mij ook goed geholpen heeft, waarom ga je niet eens met haar praten?” Ik zei dat ik wilde gaan maar durfde eigenlijk niet en stelde het uit, en uit, en uit. Totdat mijn baas drie of vier keer had gevraagd of ik het contact al had gelegd en ik bang werd dat hij zijn geduld zou verliezen. Dit klinkt als helemaal de verkeerde reden om te gaan, vind je ook niet? Ach, toen ik eenmaal tegenover haar zat, was ik zo blij dat ik was gegaan. In die sessies met Lynn Stewart heb ik geleerd om me bewust te zijn van wat ik zelf voel en wil. Ik heb geleerd dat ik kan bereiken wat ik nodig heb. Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf. En vanuit dat vertrouwen kan ik anderen helpen en steunen. Ik kan de moeder en partner zijn die ik wil zijn. Ik kan mijn werk doen en er blij van worden.

Wil jij die vrijheid en kracht ook ervaren? Of wil je alleen maar van dat nare gevoel af waar je nu mee rondloopt? Lees dan nog even door hoe een coachingsessie in zijn werk gaat of maak direct een afspraak.