Waarom kun je zo moeilijk afscheid nemen van spullen?

2 reacties

  1. Katy De Greef schreef:

    Van al de spullen die onlosmakend met mijn ouders en grootouders verbonden waren en die ik wegdeed wegens plaatsgebrek enz… heb ik zeer veel spijt. Hoe noodzakelijk en onvermijdelijk het ook was, het heeft mij tot op de dag van vandaag geen extra lucht gegeven, integendeel. Die wetenschap houdt mij tegen om nog meer weg te doen. Sommige zaken heb ik verkocht en dat ging mij in eerste instantie gemakkelijker af maar nadien gaf het mij een ontzettend schuldgevoel wat alles nog moeilijker om dragen maakte. Ik denk dat ik meer dan tips nodig heb. Wat me toch enigszins raakt is de tip om mijn verstand boven mijn gevoel te stellen, ook al ben ik één brok gevoel, misschien moet ik daar toch wel eens grondig mee aan de slag.

    • Hester schreef:

      Hallo Katy, Dank je wel voor je bericht. Je schrijft “zeer veel spijt”, “ontzettend schuldgevoel”. Dat zijn woorden die een heel grote emotie beschrijven. Het lijkt er op dat die emoties een grote invloed op je leven hebben. Je schrijft nl ook “Die wetenschap houdt mij tegen om nog meer weg te doen.” Alleen op basis van de informatie in dit stukje tekst, kan ik niet zeggen of je gevoel relatief normaal en gezond is of juist iets waar je hulp bij zou mogen vragen. Ik kan alleen zeggen: als je onder je gevoelens lijdt, is het altijd verstandig ze eens met iemand te bespreken om te onderzoeken of je je lijden kunt verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.